Украйна се зарече никога да не се предаде пред Русия,

...
 Украйна се зарече никога да не се предаде пред Русия,
Коментари Харесай

Украйна никога няма да се предаде пред Русия, каза Дмитро Кулеба в отговор на призив на папата да се готвят за вдигане на "бял флаг"

 Украйна се зарече в никакъв случай да не се съобщи пред Русия, в коментар на прикани на папа Франциск към страните в спора да имат " смелостта да вдигнат белия байрак и да договарят ".
 
" Нашето знаме е синьо-жълто. Това е флагът, за който живеем, умираме и тържествуваме. Никога няма да развеем други знамена ", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба в обществената мрежа " Екс ".
 
Кулеба предизвести, че не би трябвало да се повтарят грешките от предишното и прикани за поддръжка на Украйна и нейното население, което се бори за живота си, заяви Главред. 
 
" Най-силен е този, който в битката сред положителното и злото застава на страната на положителното, вместо да се пробва да ги слага на една и съща основа и да го назовава " договаряния ". Междувременно, когато става въпрос за бял байрак, ние знаем тактиката на Ватикана от първата половина на 20-и век. Призовавам да заобикаляме да повтаряме грешките на предишното и да поддържаме Украйна и нейните хора, който просто се борят за живота си ", добави той, визирайки позицията на Римокатолическата черква по отношение на нацистка Германия.
 
Кулеба изрази вяра, че папа Франциск ще успее да откри опция да посети Украйна. " Благодарим на негово светейшество папа Франциск за неговите непрекъснати молебствия за мир и е продължим да се надяваме, че след две години на опустошителна война в сърцето на Европа, той ще откри опция да направи апостолическо посещаване в Украйна, с цел да поддържа милионите украински католици, над пет милиона гръкокатолици, всички християни и всички украинци ", написа Кулеба.
 
Папа Франциск беше неведнъж неодобрен през днешния ден за думите си в изявление пред швейцарска телевизия, част от което беше публикувано през вчерашния ден от Ройтерс.
 
Към рецензиите се причисли и полският министър на външните работи Радослав Шикорски, представен от ДПА. " Какво ще кажете да насърчим (руския президент Владимир) Путин да има смелостта да изтегли армията си от Украйна като отплата? Тогава мирът ще се върне неотложно, без да има потребност от договаряния ", написа Шикорски в " Екс ".
 
По-рано през днешния ден шефът на пресслужбата на Ватикана изясни, че папата не е имал поради, че Украйна би трябвало да се съобщи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР